h1

Grönsaksgratäng

augusti 24, 2013


Grönsaksgratäng, originally uploaded by onasut.

Passar utmärkt till grillat kött och bearnaise.

Grönsaksgratäng
1 st (ca 400 g) aubergine
0.5 dl olivolja
1 st (ca 400 g) zucchini
4 st tomater
salt
malen svartpeppar
1 dl riven ost (helst en lagrad – med lite mer smak)
2 klyftor vitlök
0.5 dl finhackad persilja

Sätt ugnen på 200°C. Skär aubergine i tunna skivor. Stek dem i en upphettad stekpanna med olivolja. De ska suga upp en del olja och få lite färg. Lägg över skivorna efter hand i ugnsformen och salta och peppra. Under tiden du steker aubergineskivorna, skär zucchini och tomater i tunna skivor. Lägg över dem i ugnsformen tillsammans med aubergineskivorna. Blanda skivorna med varandra så det blir jämnt fördelat. Salta och peppra. Riv osten och pressa vitlöken över. Hacka persiljan. Blanda. Strö över ost- och persiljeblandningen. Droppa över lite olivolja efter behag.
Ställ in i mitten av ugnen i 200°C i ca 15 min tills gratängen fått fin färg och grönsakerna är mjuka.

Lämna en kommentar