h1

Förklaring

Väldigt förenklat går fotodieten ut på att du ska äta lite bättre mat, göra snyggare uppläggningar och på det stora hela göra det där lilla extra varje gång. Idéen för att uppnå det är att hela tiden när du lagar mat ha tanken att du kommer att fotografera resultatet.

Bakgrunden till att idéen har växt fram är att man är lite av en ögontjänare. Åtminstone ansträngde jag mig tidigare mer när jag lagade mat för någon annan jämfört när jag bara lagade åt mig själv. Genom att ta en kamera till hjälp så gör jag numera alltid den där lilla extra ansträngningen och lagar bättre mat. Motivationen och vad som får mig att starta och driva en sådan här blogg är just för att det fungerar som morot åt mig själv. Både för att anstränga mig lite mer med varje måltid, men även som ytterligare en anledning att våga prova på nya saker och experimentera i köket.

I andan av att låta matlagning vara roligt istället för bara ett nödvändigt ont så kommer det att dyka upp bilder från mat jag tycker varit rolig att laga och vill dela med mig av. Idéen med dieten är att alla måltider ska ha det där lilla extra, därför behöver det inte nödvändigtvis vara måltider för bara en person som hamnar på bloggen.

Under en invänjningsperiod bör man fotografera all mat tills man får in tankegången. När man väl fått in tankesättet behöver man inte fotografera oftare än man känner för att föreviga sina mästerverk i köket.

För dig som läsare kanske idéen verkar kul att prova på eller bara stollig. Antingen tycker du att det låter spännande nog att försöka sig på – i så fall hoppas jag få ta del av några av dina bilder. I annat fall hoppas jag att mina bilder och korta beskrivningar kan ge dig inspiration i ditt matlagande.

Annonser

One comment

  1. Det var nog den bästa dieten jag har hört om hittills. Ska man fotografera behöver man ju lite färska gröna blad annars ser det ju inte lika piffigt ut och så kan man inte laga vad som helst, makaroner med ketchup är kanske exempelvis inte något att visa upp på bild. 🙂Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: