h1

Coltingsoppa

september 25, 2011
Tomatspenatsoppa med fetaost och avocado, originally uploaded by onasut.

Kryddstark gryta på saker som är lätta att alltid ha hemma. Den går snabbt att laga och det blir sparsamt med disk. Perfekt snabbmat en vardagkväll och gör sig även bra som matlåda. Efter recept ur Jag vill ju bara se snygg ut naken – kokboken av Jonas Colting.

Ställ wok-pannan på spisen. Fräs bladspenat i smör. Vi hämtar vår bladspenat från frysen så den får s.a.s. tina i pannan. Hacka rejält med vitlök och riv massor med ingefära. Blanda ner kryddorna i röran och smaka av med salt och peppar. Häll på krossade tomater och låt puttra upp.

Häll upp i portionsskålar och smula över rikliga mängder fetaost. Avocado eller ägg gör sig väldigt bra till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: