h1

Crème brûlée

september 18, 2011


Crème brûlée, originally uploaded by onasut.

För att göra crème brûlée behöver man några saker utöver det vanliga; ugnsfasta små formar, en brännare och framförhållning.

Inköpslista:
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3/4 dl strösocker
4 stora äggulor
1/2 msk vaniljsocker
ca 2 msk strösocker

Dagen innan. Börja med att sätta ugnen på 150°. Blanda grädde, mjölk och socker i en kastrull. Koka upp gräddmjölken. Ta en bunke och vispa upp äggulorna.
Nu kommer det kritiska momentet. Häll först lite av gräddmjölken över äggen under kraftig vispning. Häller man gräddmjölk för snabbt kan det skära sig. Fortsätt hälla på mer tills all gräddmjölk har blandats med äggen. Tillsätt vaniljsocker. Fördela smeten i 4 portionsformar som rymmer 1 1/2 dl vardera. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen ca 60 min. Smeten är lite lös i mitten men stelnar när den kallnat. Låt formarna stå i kylen över natten.

Strax innan servering. Strö socker på bruléeformarna och bränn tills sockret smälter. Hur hårt man bränner påverkar vilken färg skorpan får.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: