h1

Svamppaj med Boxholmsost

augusti 25, 2011

IMG_0426, originally uploaded by onasut.

Först ett vanligt pajskal där det viktigaste är att man använder smör. Blanda 2½ dl mjöl, 100g smör och lite salt med händerna. Tillsätt 1-2 msk vatten tills degen blir bra. Tryck ut i pajformen. Förgrädda skalet ca 10 min i 200 grader.

Förbered äggstanning. Vispa/rör ihop 3 ägg, 250 gr keso och en massa riven ost.

Så till fyllningen. Förväll och smörstek. kantareller, trumpetsvampar och trattkantareller. Receptet baseras på resultatet av svampplockning och kan anpassas efter vad som växer i din närhet.

I med svamparna i skalet och på med äggstanningen. Om man fått världens roligaste pepparkvarn så kan man peppra lite. Grädda 25 min i 200 grader. Låt vila 5 min. Ät och njut!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: