h1

Hallonbiskvier

augusti 25, 2011

På nedersta våningen, originally uploaded by onasut.

Snabbinlägg från Helene, via Johans konto.

Väldigt mumsiga hallonbiskvier. Dock kan jag förvarna att jag fick ca 45 bottnar, men smörkrämen räckte bara till 12 biskvier. Så antingen gjorde jag nåt tokigt när jag gjorde bottnarna, eller så kan man minska bottendelen på receptet. Alternativt öka smörkrämsdelen om man vill ha många kakor.

Ingredienser

Bottnarna
4 äggvitor
3 dl socker
½ kg riven mandelmassa

Smörkräm (samma som användes till macarons, dock utan karamellfärg)
100 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
2 msk mosade hallon

200 gr mörk blockchoklad

Vispa lätt äggvitor och socker, blanda in mandelmassa och päronessens. Gör små klickar på bakplåtspapper. Grädda 7-8 minuter i 225 grader. Låt svalna.

Lägg smöret i en bunke och blanda med florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan och hallonmoset.

Bred smörkrämen på bottnarna. Ställ i frysen. Smält 200 gr mörk choklad. Doppa bisvierna. Ställ kallt/i frysen igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: