h1

Explosiv äppelpaj

november 23, 2010

Äppelpaj med granatäpple, originally uploaded by onasut.

Tre äpplen
Ett grantanäpple
Lite socker

150 gr smör
2-3 msk socker
3 dl vetemjöl

Kärna ur och skala äpplena. Skär dem i tunna klyftor och lägg i pajformen. Skär granatäpplet mitt itu och peta ut kärnorna, lägg dessa på äppleklyftorna. Strö över lite socker.
Det rumstempererade smöret blandas med sockret och mjölet tills det har en lagom smulig konstistens. Smuldegen läggs sedan över frukten i pajformen. Grädda i 225 grader i ca 20 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: