h1

Choklad och mintmuffins

oktober 21, 2010

Dessa muffins bjöds det på under en vinmåndag (som visserligen inföll på en torsdag) och de var riktigt uppskattade.

Själva muffinsen är ett grundrecept som jag halverade och gjorde åtta muffins av.

Muffins med choklad

  • 50 g smör
  • 1 st ägg
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Choklad

Vispa ägg och socker, tillsätt smält smör och mjölk. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner det. Hacka chokladen och tillsätt den. Skeda upp i formar och grädda i 10 minuter i 200 grader.

Frosting

  • 30 g mjukt smör
  • 2,5 dl florsocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1 msk vatten (i orginalreceptet citron)
  • 50 g Philadelphiaost
  • några droppar pepparmintsolja

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och vatten krämigt. Vispa i Philadelphiaosten. Tillsätt pepparminsoljan.

Frostingen breder man sedan på muffinsen (efter att de svalnat) och dessa toppar man sedan med krossade polkagrisgodis. (Jag använde mortel för att krossa mina.)

Annonser

One comment

  1. […] cheese frostingen är Leilas. Och jag har använt den förut och då smaksatte jag den med lite mint, den här gången använde jag citron istället och […]



Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: