h1

Svampsås och snömos

december 13, 2008

Maten, originally uploaded by foobazar.

En maträtt som på fler än ett sätt ligger i tiden. Både med avseende på stundande högtid, väderlek som följer av årstiden och även med avseende på samhällsklimat. Därmed sagt så blir det här en ovanlig post. Jag har tidigare vid ett antal tillfällen vagt berört personliga kopplingar till maträtterna men den här posten går längre; Mycket längre. Du läser den första – och förmodligen sista – fotodietposten som knyter an till politik. När vi ändå är off-topic så inflikar jag att bloggen hör hemma i Linköpingbloggkartan.se.

First things first. Som helhet var den mer än lite inspirerad av rensteken från förra julen. Efter att ha vaknat sent så har mitt suktande efter julstämning bitit sig fast ordentligt. Mer om det senare.

Potatismoset är – med mina mått – ovanligt lite kryddat för att behålla sin ljusa färg. Inspiration till namnet snömos hämtade jag i vår justitieministers argumentation för nya impopulära lagar.

Stort kudos till Hälsingland för såsen. Svampen kommer från en av familjens svampplockningar som jag inte var med på. Såsen får sin underbara smak ifrån dijonsenap och honung. En ny burk med honung från farfars bigård fick jag med mig senast jag var hemhem och hälsade på.

Inte så mycket att säga om tillagning då det är en väldigt rättfram rätt. Det som syns i förgrunden är mintgelé.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: