h1

Spenatröra med kyckling och soltorkad tomat

november 16, 2008

Spenatröra med kyckling och soltorkad tomat, originally uploaded by foobazar.

En rätt jag lagat ganska många gånger men som fallit i glömska. Vill minnas att den senaste gången jag lagade den var hemhemma för två jular sedan. Jag sa lunch till mitt middagssällskap – som jag även tvingade att laga maten enligt mina direktiv – men med lite tid så kommer minnena tillbaka och det var faktiskt en middag och hela den närmare släkten på mammas sida var närvarande. Då använde jag spenatpasta och rörde ihop allt i en röd/grön julig röra.

Så till själva maten. Strimla kycklingen grovt. Stek i olja på hög värme så att den får fin färg. Om man som jag kör med fryst spenat så kan det vara bra att låta plattan vara på hög temperatur en liten stund extra så spenaten tinar. När spenaten delar på sig blanda ner finstrimlade bitar av soltorkad tomat och häll på grädde. Krydda och låt sjuda tills pastan är klar.

Tänk på att det kan skvätta när man lindar pasta kring gaffeln och att man inte törs le efter att ha ätit spenat!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: